OLIVIA GEEROLF   Choreografie

Artistiek directeur en Choreografe.

Geboren te Brugge,opleiding vanaf haar vijfde bij de Russische danspedagoog Sach Ravinsky, die reeds op haar twaalfde de aandacht vestigde op haar choreografische gaven. Studeerde muziek aan de Conservatoria te Brugge en Gent (notenleer en slagwerk).

Stichter en bezieler van het BALLET OLIVIA GEEROLF dat bestaat uit twee afzonderlijke onderdelen:
- Opleidingscentrum Dans en Choreografie (O.C.D.C.)
- B.O.G.- COMPANY

In 1980 kreeg zij de Van Acker Prijs voor haar werk als danspedagoge en choreografe in het algemeen, en voor de sociale impact van haar werk in het bijzonder.

Olivia Geerolf heeft een enorme inspiratie en spitsvondigheid,en ontwikkelde een speciale werkmethode waarbij zij haar dansers niet alleen de bewegingen en de ritmische opeenvolgingen ervan in het algemeen aanleert,maar bovendien de betekenis ervan uitlegt in de muzikale context, en hun aandacht vestigt op de muzikale feeling van elke beweging in het bijzonder.

De uitvoerders van haar werk voelen hierdoor de diepe betekenis van de muziek aan, en zij kunnen beter de hoofdthema's en begeleidingsformules, melodie en ritme onderscheiden. 

Zo zijn ze in staat om met hun lichaam,vanuit een innerlijk voelen,begrijpen en beleven,gestimuleerd naar buiten toe alle bewegingen om te zetten in een perfekt uitgebalanceerde danstaal. 

Door haar muzikale achtergrond slaagt Olivia Geerolf er in om een zeer gevarieerd choreografisch repertoire op te bouwen,gaande van klassiek tot hedendaags,in alle genres. 

Als gast was zij o.a. ook werkzaam in Kazachstan bij het Opera en Ballet Theatre Abai , haar choreografie van Carmina Burana werd er op het repertoire geplaatst. 

Zij gaf workshops choreografie aan de Academy for Culture and Arts te
Lugansk, Ukraine. ( Hogeschool met alle artistieke opleidingen: muziek, dans, beeldhouwkunst, schilderkunst, computertechnieken, regisseur,
modeontwerper etc...etc...)

Tot en met 2014 vaste choreografe van de H.Bloedprocessie (Brugge)
Tot en met 2012 vaste choreografe van de vijfjaarlijkse Gouden Boomstoet (Brugge)

Zij is elk jaar te gast in Avila ,Spanje , waar zij een cursus "podiumfaalangst voor musici" geeft tijdens het J.Menendez Festival.
In 2005 behaalde ze met haar B.O.G.- COMPANY de 2e prijs op de Internationale Wedstrijd Choreografie te La Louvière met haar choreografie AL-BI-NO-NI.

Na 50 jaar activiteit heeft zij nog steeds een enorme frisse interesse en gaat zij nieuwe uitdagingen niet uit de weg.

Zo schreven onlangs 5 gerennomeerde componisten uit binnen en buitenland nieuwe werken voor haar .
Het betreft HANS VANDAELE,  Brugge, Vlaanderen, België 
                  STEPHAN VERMEERSCH, Knokke-Heist, Vlaanderen ,België 
                  SERGEY TURNEEV, Kharkiv, Ukraine
                  PHILIPPE LELOUP,  Paris, France
                  ANTON GLADKICH , St.-Petersburg, Russia